Pensioner

Hos Independent er vores fonde velegnet til pensionsopsparing.

Independent formueforvaltning er også ofte benyttet af investorer med pensionsformue.

De kan indgå i din ratepension, Kapitalpension/Alderspension og livrente indtil videre alene når man vælger Danica Select produktet.

 

Vi sætter nedenfor særligt fokus på ratepension og livrente. 

Bevar din ratepension ved start af din pensionsudbetaling

Den pension som vi hver især har indbetalt til gennem livet, består ofte af tre pensionstyper i samme pensionspolice:

 

  • Kapitalpension eller aldersopsparing (engangsudbetaling)
  • Ratepension (udbetales over 10-30 år)
  • Livrente (udbetales så længe du lever)

Når pensioner udbetales, tilbyder flere pensionsselskaber og banker at overføre ratepensionen til en livrente med livslang udbetaling. Ønskes ægtefælledækning eller garanti skal dette tilkøbes ved en livrente, der yderligere mindsker størrelsen på udbetalingerne.

 

Både ægtefælledækning og garanti er indeholdt i en ratepension uden ekstra omkostning eller lavere udbetaling.

I nogle tilfælde sker omlægning til livrente næsten automatisk uden, man bliver særligt gjort opmærksom på ændringen.

 

Når udbetaling af pensionen nærmer sig, modtages ofte et svarkort, hvor der er to afkrydsningsfelter, 1: udbetaling senere, 2: udbetaling nu.

 

Sættes der kryds ved udbetaling nu, bliver ratepension og livrente lagt sammen. Ønskes udbetaling på anden måde, kræver det personlig henvendelse.

Er det en god idé at ændre sin ratepension til livrente?

Det oplyses ofte, at en sammenlægning ikke koster noget og giver en livsvarig udbetaling, men ikke at det giver en væsentlig lavere årlig udbetaling. Så er det nu rigtigt, at en ændring til livrente er en god idé?

 

Intet er gratis – heller ikke en sammenlægning fra ratepension til livrente. Der betales ikke et gebyr, men ændringen vil reducere størrelsen på de løbende udbetalinger væsentligt.

Udbetaling af ratepension i
forhold til livrente

En livrente udbetales livvarigt, mens en ratepension kan udbetales over 10 til 30 år frem efter tidligste udbetalingstidspunkt for personer født i 1979 helt frem til det 99. år.

 

Dette giver frihed og fleksibilitet i forbindelse med udbetalingen af en ratepension.

Udbetaling ved død

Ved død vil en restværdi i en livrente tilfalde pensionsselskabet. Ønskes en garanti, er det forbundet med omkostninger til at forsikre sig. Ved en ratepension under udbetaling tilalder en restværdi ægtefælle eller arvinger uden omkostninger.

 

Argumenterne for at overføre en ratepension til en livrente er således små – men en overførsel kan være en god forretning for pensionsselskabet.

Rådgivning der giver resultater

Du kan få rådgivning hos independent, og vores investorer kan have tillid til, at vi skaber værdi gennem langsigtet investering i globale, solide og voksende virksomheder. Vi holder vores investeringer og ændrer alene, hvis forudsætninger ændres eller en endnu bedre virksomhed findes.

 

Vi overlader til andre at handle aktier kortsigtet ved køb og salg ud fra tidens trend.

Få en uforpligtende samtale med os

Independent har mange års kompetence i at gøre det, der er bedst for vores investorer. Send os dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig


Tag
Tiedemann
testen